Russell House

The Russell House is a 3,200 sqft custom home designed by notable historic architect William Hawkins.

  • Client: Russell House
  • Project Type: Residential

About this Project

The Russell House is a 3,200 sqft custom home designed by notable historic architect William Hawkins. The house is designed to appear and have the feel of a home built in the 1950’s. It has high ceilings, extensive trim, mouldings, built in cabinets and window seats. The house has an ultra efficient heating and cooling system that utilizes a ground source heat pump that extracts heat from the ground in the winter and transfers heat backing into the ground in the summer.

  • Client: Russell House
  • Location: Portland
  • Type: Residential
  • Size: 3200 SQFT

Related Projects

Oregon Coast Community College

Oregon Coast Community College

Building at the Oregon Coast during the winter is never easy, but Skyward persevered and completed this impressive new building on time and on budget.

Hood River Middle School

Hood River Middle School

The 15,000 sqft addition to the historic school was designed to match the rest of the campus. When the building was completed, everyone agreed that it fit in well.

Canby Town Square Cinema

Canby Town Square Cinema

This ground up project was completed in just 7.5 months. The goal was to open by Thanksgiving 2009 and that goal was met.

Hood River Cinemas

Hood River Cinemas

Built in 2001, this was Skyward’s first theatre project. The exterior walls were constructed using Insulated Concrete Forms (ICF’s).

Wyers End Townhomes

Wyers End Townhomes

Wyers End is an 18 unit cottage community that was designed by Ross ChapinArchitects and developed by Smart Development from Hood River, Or.

Sherman Lofts

Sherman Lofts

11 modern high end condos that overlook the Columbia River and downtown Hood River. Condos are marketed by Copper West real estate.

Nagalla Residence

Nagalla Residence

Skyward does not typically build single family residences, however when we were approached by the owner and architect with these drawings we could not refuse this challenge.

Rebound Total Joint Medical Clinic

Rebound Total Joint Medical Clinic

This was a high end medical office space tenant improvement. Project included glass partition walls, high end millwork, installation of X ray machine, and multiple examination rooms.

Have a Project in Mind?